Om oss

Riksteatern är en folkrörelse med syftet att ge alla möjlighet att uppleva varierad och kvalitativ scenkonst, oavsett var man bor i landet. Riksteatern arrangerar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteatern Halland är en regional Riksteaterförening som arbetar för att invånarna i Halland ska få tillgång till scenkonst av hög kvalitet. Samordning, arrangörsstöd och opinionsbildning är en stor del i arbetet. Föreningen är en innovativ organisation som driver utveckling för teaterföreningar och andra arrangörer, samt för barn och unga, för unga arrangörer och med nya scenkonstformer på repertoaren för en ung publik. Riksteatern Halland genomför en rad nyskapande projekt, som att arbeta med unga arrangörer och med kultur som friskvård.

Vi vill sprida teater och dans i alla miljöer

Lena Teveldal, verksamhetsansvarigInom Riksteatern Halland och i de halländska riksteaterföreningarna finns en vilja till förändring. Här finns både den nödvändiga lusten och de idéer som behövs för att kunna påverka teaterklimatet. Och det ger resultat. Genom att stötta föreningarna ekonomiskt vill Riksteatern Halland också vara som en bungyjumplina, aldrig hålla tillbaka utan bara vara stödet för att föreningarna ska våga satsa.

Med Riksteaterföreningarnas varierande och kvalitativa scenkonstprogram ställer vi inte gammalt mot ungt eller modernt mot klassiker utan allt får plats.

Vi har till exempel gemensamt gått från att prata till att göra, och utvecklat arrangemang som afternoon tea på Varberg Stadshotell, Hotel Tylösand och Strandbaden i Falkenberg, föreställningar på lördags- eller söndagseftermiddagar. Utanför teatrarna och kombinerat med härliga bufféer.

Andra satsningar som gett populära resultat är lunchteater, mingel i samband med föreställningar och samverkan med föreningar utanför städerna.

Vi delar med oss av Riksteaterns och andra teatrars utbud. Vi vill sprida teater och dans i alla miljöer och vara öppna mot omvärlden.

Ta en närmare titt på riksteaterföreningarnas stora utbud av härliga föreställningar. Välkommen till oss, vi bjuder på en alldeles levande mötesplats.

Lena Teveldal, Verksamhetsansvarig
Tel: 0703 – 22 13 97
Email: lena.teveldal@riksteatern.se