Dante

DANTE-dagen 2017
6/4 13.00-19.30

Ladda ner årets program här!

KOM OCH KULTUR-INSPIRERAS!!!
… GÄSTFÖRELÄSARE ÄR EDNA ERIKSSON

DANTE-dagen är en kär tradition som samarrangeras av Riksteatern Halland och Teater Halland. Syftet med dagen är att inspirera och bidra till kompetensutveckling inom såväl teater som lärande.

Årets DANTE är för lärare i förskolan, grundskolan, gymnasiet, för scenkonstarrangörer och samarbetspartners i teaterföreningar och bygdegårdar. Vi bjuder på föreläsningar, workshops, en opera, god mat och fika samt fri buss för den som önskar. Dagen börjar kl 13.00 med kaffe/macka – och är slut omkring 19.30.

Årets inspiratörer är:

Edna Eriksson – likabehandlings- och mångfaldsproffs – och en fantastisk föreläsare
Anna Sjövall – ny teaterchef på Teater Halland
Robert Jakobsson – teaterchef Teater Albatross om en internationell barnteaterfestival i Halland
Gästspel – nykomponerade operaföreställningen KALLOCAIN byggd på Karin Boyes roman

ANMÄLAN snarast möjligt till varbergs.tf@seaside.se

KOM-I-HÅG att ange ditt namn, din skola, kommun, ev stadie, önskemål om särkost samt om du vill ha plats i bussen (avgångstider finns i programmet). OBS! Är ni flera från din skola/plats behöver vi samtliga namn och epost (inga generella anmälningar typ ”vi kommer 3 pers” kan godtas). När ni fått ett bekräftelsemail från oss är er anmälan registrerad. Tack för att ni respekterar detta.
Kvällens föreställning – Kallocain byggd på Karin Boyes roman

Leo Kall, en kemist i nationens tjänst, har i hopp om ökad säkerhet utvecklat ett sanningsserum. Med hjälp av kallocain kan staten se in i våra mest intima tankar och bedöma oss efter nytta för landet. Leo har dock egna mål, driven av svartsjuka mot sin fru och sin chef. Men vad händer när vi får sanningar vi inte räknat med? Medverkande är Jonas Franke-Blom, Jonas Rimeika och Emelie Sigelius. Vi är mycket stolta och glada att kunna bjuda er på detta gästspel av HejOpera / Teater Jaguar! Fri entré för dig som gästar DANTE-dagen

Mer information hittar du här

Dantedagen

Välkomna onsdagen den 14 mars!
Inspirations- och kompetensutveckling inom kultur, läs mer här